Pon – Pet: 8 – 16 | Sub: 8 – 14
+ 385 1 6224 025

FASADE | PROZORI | VRATA

FASADE | PROZORI | VRATA

Staklo je oduvijek u objekte ugrađivano iz nekoliko jednostavnih razloga, poput omogućavanja prolaza svjetlosti te sprečavanje prolaska atmosferilija, insekata, životinja i sl. u interijer.

Stoljetnim razvojem materijala, tehnologija obrade i prerade, danas odabirom stakla i prerade možemo regulirati razne parametre i to u značajnoj mjeri.

Najčešće se sastoji se od minimalno dvije plohe stakla, spojene međusobno distancerom koji je punjen absorberom vlage, primarnim brtvilom (Butil) te sekundarnim brtvilom (Poliurethan, silicon).

IZO STAKLA BROŠURA
STAKLENE FASADE

Staklene fasade danas su nezaobilazni način obloge građevine u novogradnjni. Pružaju moderan i prepoznatljiv izgled svakog objekta i glavni su izvor prirodnog svjetla te štite od nepovoljnih vremenskih utjecaja. Arhitektima pružaju slobodu oblikovanja i neograničenu kreativnost. Po tehničko-konstruktivnoj podjeli razlikujemo: strukturalne ALU fasade, polustrukturalne ALU fasade, kontinuirane ALU fasade i ALU element fasade.

Fasada kao lice zgrade predstavlja bitan estetski dio. Osim zaštitne, fasada dakle ima i estetsku funkciju. Upravo staklene fasade predstavljaju nezaobilazan dio današnje arhitekture zbog modernog i atraktivnog izgleda.Izrađuju se iz aluminijskih profila prilagođenih isključivo za izradu staklenih fasada.

Riječ je o modernom sistemu fasada, koji se najčešće koristi za poslovne objekte. Međutim, u posljednje vrijeme nerijetko staklene fasade krase i ekskluzivne stambene građevine. Iznimnu važnost kod staklenih fasada ima staklo koje mora udovoljiti nekoliko zahtjeva, a također nudi mnogo mogućnosti. Riječ je o materijalu koji u posljednje vrijeme ima sve veći značaj u građevinarstvu. Osim sigurnosti i toplinske te zvučne izolacije, staklo u ovom slučaju ima i veliku estetsku važnost.

TIPOVI STAKLENIH FASADA:

  • Strukturalne staklene fasade se izrađuju bez vidljivih nosivih alu profila. Stakla se tehnikom ljepljenja montiraju na aluminijske profile te daju dojam cjelovite staklene površine. Otvori se ne razlikuju od ostalog dijela fasade, te se uglavnom utvaraju na van.
  • Polustrukturalna staklena fasada se također izrađuje iz nosivih alu profila koji su vidljivi svojom minimalnom širinom i to po rubovima elemenata od kojih je fasada izrađena.
  • Kontinuirana staklena fasada se izrađuje iz vidljivih alu profil, koji slijedi aluminijski raster, a daju mogućnost različite izvedbe vanjskog profila. Moguća je ugradnja različitih prozorskih sustava.
  • Spider staklena fasada je posebna u tome što se staklo spaja posebnim držačima u četiri točke, bez dodatnih profila na vanjskom dijelu fasade. Spider fasada daje izgled staklenog plašta. Odaberite staklenu fasadu koja najviše odgovara Vašim željama i potrebama, a mi smo ovdje da zadovoljimo svakom Vašem zahtjevu. Ukoliko ste ljubitelj moderne arhitekture, odabirom staklene fasade sigurno nećete pogriješiti.
  • ALU element fasade
Language

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.